Boeken voor u geselecteerd door Rekels

Nijntje oefent serie

Nijntje is het wereldberoemde konijntje uit de bekende prentenboekjes van Dick Bruna. In 1955 tekende Dick Bruna het eerste nijntje-verhaal. Inmiddels zijn de boeken van nijntje in meer dan 50 landen vertaald en komen er elk jaar weer nieuwe boeken bij. Naast de boeken heeft nijntje ook een tv-serie, een film en is nijntje op verschillende producten te vinden.

Klik hier om verder te lezen

Geronimo Stilton

“Bedankt voor het uitbrengen van jullie boeken in makkelijk lezen stijl. Mijn dochter van 10, met dyslexie, heeft nog nooit zelf een boek (uit)gelezen. Sinds ze in jullie boek is begonnen leest ze elke avond 5 bladzijdes zelfstandig. Ze vindt lezen zelfs leuk, zei ze van de week.” 

Door de jaren heen heeft uitgeverij De Wakkere Muis vele honderden berichtjes zoals dit gekregen. Van ouders, maar ook vaak van kinderen zelf, en daar zijn ze op de uitgeverij natuurlijk ontzettend trots op! 

Lees verder

Een wereld vol verhalen

Meer dan 40 jaar geleden opende De Kinderboekwinkel in Amsterdam zijn deuren. Bij de opening in 1975 was De Kinderboekwinkel de eerste in zijn soort in Nederland en zelfs de tweede ter wereld! In de jaren daarna groeide de winkel uit tot een begrip, met klanten die er soms al bijna drie generaties komen.

Lees verder

3 tips om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren

TIP 1. Bied veel spreekkansen

Je kunt kinderen stimuleren om te spreken door situaties te creëren die taal uitlokken, bijvoorbeeld met behulp van speelgoed, foto’s, prenten, wandeltochten. Ook kun je dagelijkse situaties met gesprekken verrijken. Tips om gesprekken te voeren...

Klik hier om de tips te lezen

Elke dag 10 minuten lezen, hoe pak je dat aan?

‘Lees elke dag 10 minuten met je kind.’ Deze tip krijg je als ouder van beginnende lezers heel vaak te horen. Maar hoe doe je dat? Ga aan de slag met deze 10 inspirerende tips!


Lees verder

Wonder!

De tijd staat stil als ik naar je kijk. Uren lijken minuten, mijn kind wat ben je mooi! Is dat niet wat iedere moeder doet? Uren naar haar baby kijken, de tijd vergeten en zich verwonderen over het piepkleine neusje, de tien perfecte vingertjes, de heldere oogjes, de zachte lipjes. Een Wonder! Maar kleine meisjes worden groot, kleine jongens snel volwassen. Voor je het weet, is er geen spoor meer te bekennen van dat lieve kleine kindje, maar enkel de herinnering, gevangen in een aantal foto’s. 


Lees verder...

Mo Hopman

Kijkt u wel eens naar Zapp? Misschien is het u wel eens opgevallen dat programma’s zoals het Klokhuis en Welkom bij de Romeinen niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Televisie die appelleert aan de humor en interesses die kinderen hebben, maar ook als ouder zit je glimlachend te kijken. Toen ik ter voorbereiding van het gesprek met Mo op Youtube zijn liedjes beluisterde uit het boek Drakenwinkel moest ik denken aan de afgelopen Kerstvakantie toen ik in de Rotterdamse stadsschouwburg de theatervoorstelling De Zere Neus van Bergerac met mijn kinderen zat te kijken. Volgens mij heb ik die middag harder gelachen dan m’n kinderen.

Lees verder

James Blond: superleuke detective voor jongens en meisjes!

De boekenserie James Blond gaat over Kim en haar broer James, die samen een detectivebureau hebben opgericht. De twee jonge speurders noemen zich Blond en Slim omdat James spierwitte haren heeft en Kim heel goed kan leren, maar ook omdat Slim de eerste lettergreep van hun achternaam is. Samen zoeken ze elk mysterie tot op de bodem uit. James Blond in actie! is het eerste deel in de gloednieuwe serie van succesauteur Fred Diks (schrijver Koen Kampioen en Arjen Robben-trilogie).

Klik hier om verder te lezen

Daan: een nieuwe stoere boekenserie die iedere jongen wil hebben

Welke jonge jongen droomt er nou niet van om een keer astronaut te zijn of machinist van een oude locomotief? Daan beleeft de stoerste jongensdromen in het echt! ‘Daan’ is een nieuwe boekenserie voor jongens van 5 jaar en ouder. De boeken zijn geschreven door Fiona Rempt; de aantrekkelijke illustraties in de boeken zijn van Natascha Stenvert. www.kluitman.nl 

 

Lees verder

 

 

 

 
Het grote boek van Haas
Haas is doodgewoon Haas. Toch maakt hij allerlei avonturen mee. Hij mag mee-eten bij Mol, hij heeft een losse tand en krijgt een erfenis. lees verder »

Suske en Wiske 314 Het Lijdende Leiden
Lambik is bode bij een incassobureau en dreigt ermee Sidonia uit haar huis te zetten. lees verder »

Ga nu *** slapen!
Ga nu *** slapen! is een grappig prentenboek over het lastigste moment van de dag. lees verder »

Koeienletters
Natuurlijk, ook dieren schrijven elkaar brieven. Een brief van een haan herken je aan de hanenpoten... lees verder »

Inger
Inger zit in de tweede klas en heeft onlangs haar zusje verloren... lees verder »

Bakplezier met de smurfen
Trek het schort aan en ga direct aan de slag. De duidelijke recepten uit de receptenwaaier helpen je stap voor stap... lees verder »

Het Feestvarkentje
Al vanaf zijn geboorte weet Krul dat hij anders is. Anders dan de andere varkens. Hij is een echt feestvarken! lees verder »

Calimero, dat is niet eerlijk!
Calimero is terug op tv! Daarin speelt het beroemde zwarte kuiken met het eierdopje op zijn hoofd lees verder »

De bosatlas van Nederland Junior
Een volledig nieuwe Bosatlas, speciaal voor kinderen! lees verder »

 1  2  3  4  5  6  7  8  9    Volgende »


Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem