Top 8 zomerse vakantie-ideeën met kids in Baden-Württemberg

Top 8 zomerse vakantie-ideeën met kids in Baden-Württemberg

 

 

Wat een geluksvogels zijn kinderen als ze deze zomer al het leuks in Baden-Württemberg mogen ontdekken. Van attractieparken, de mooiste fietsroutes, wildparadijzen tot spannende grotten. De regio tussen de steden Heidelberg, Karlsruhe en Würzburg verrast op alle fronten.

 

1. Coole camperroute voor gezinnen

Vervelen is uitgesloten op deze 640 km lange camperroute voor gezinnen die de leukste bezienswaardigheden aan elkaar koppelt. Wat te denken van een tocht door ondergrondse mijngangen, klauteren in de vetste klimbossen of een bommetje maken in te gekke belevenisbaden? En dat alles omringd door prachtige natuur. Voor meer informatie klik hier.

2. Oog in oog staan met wolven

Oog in oog staan met wolven, beren, lynxen. Het kan in Bad Mergentheim, een wildpark waar dieren in een natuurlijke omgeving leven. Niet te missen zijn de voederrondes, de fantasievolle speeltuinen en de spannende Wolfsnacht wanneer je mag slapen in een tent vlakbij de wolvenroedel. Voor meer informatie klik hier.

3. Op de pedalen langs de rivier

Groen, lieflijke dorpjes en kastelen wisselen elkaar af op de spiksplinternieuwe Kraichradweg fietsroute. Fiets 63 prachtige kilometers langs de Kraichbach-rivier, van de bron in Sternenfels tot aan de plaats Ketsch bij de Altrhein. Inclusief volop pauzemogelijkheden voor een lunch of drankje tussendoor. Voor meer informatie klik hier.

4. Grotgeheimen ontrafelen

Voer voor kleine speleologen: een afdaling door de 600 meter lange gang van de miljoenen jaren oude druipsteengrotten bij Buchen-Eberstadt. Zie wonderlijke stalactieten en stalagmieten met namen als Bruidstaart en IJsvrouw en beleef de ontstaansgeschiedenis op het leerpad.

Voor meer informatie klik hier.

 

5. Junglefever met wilde katten

De wilde kat is terug. Ontdek het diertje naast zeldzame planten- en dierensoorten in Natuurpark Stromberg-Heuchelberg. De kans dat je hem spontaan spot is klein, daarom is de leerzame wilde katten tentoonstelling extra leuk. Zomerse afkoeltip: Badesee Ehmetsklinge met natuurstrand en waterfietsen om de hoek. Voor meer informatie klik hier.

6. iPads inleveren graag!

Help, geen stroom, telefoon, internet en televisie! Vroeger wisten ze niet anders. Dat zie en ervaar je in het Hohenloher Freilandmuseum in Wackershofen met 70 historische gebouwen die er nog exact uitzien zoals toen. Ook met authentieke boerderijdieren en zomers kinderprogramma. Voor meer informatie klik hier.

7. Een middagje kasteelnostalgie

Voel je even kasteelheer of –dame en laat je verrassen door Museum Schloss Neuenstein uit de 12e eeuw. De nog in bedrijf zijnde middeleeuwse kasteelkeuken en wapenverzameling zijn bijzonder. Er woont zelfs nog een echte prins, van de adellijke familie Hohenlohe-Oehringen. Voor meer informatie klik hier.

8. Op avontuur in een pret- en wildpark 

In Avonturenpark Tripsdrill gaan historie, natuur en fun hand in hand. Verheug je op ritjes in achtbanen, klauteren in een 1000 m2 grote ‘pret-wijk’ en ontmoetingen met wel 40 diersoorten. Boomhutten en pipowagens zorgen voor origineel overnachten in hartje natuur. Voor meer informatie klik hier.

Klik hier voor deze en andere avontuurlijke tips

 

 
Kinderconcerten Residentie Orkest op zondag 12 en zondag 26 november

De Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Ja, af en toe. Maar voor de rest is er vooral veel interactie tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen alle kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici. De komende Grote Toeters & Bellen Shows zijn Help heksen heksen en het Sinterklaasconcert

Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen?

Vikingschepen zitten vast in een gigantische maalstroom op zee. Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen? Bij dit originele denkspel bewegen de schepen op een heel speciale manier, namelijk door de boten te draaien doorheen de puzzelstukken met het water. 

Sticky business: De uittip voor de herfstvakantie!!

Vanaf 16 september is in het Stedelijk Museum Schiedam de expositie Sticky Business van start gegaan. Een tentoonstelling over het actuele thema suiker.

Verschillende internationale kunstenaars presenteren kunstwerken die zijn gemaakt van en gaan over suiker. Er zijn luchtige werken zoals het 40m2 grote snoeplandschap van Pip&Pop en de beelden van Joseph Marr met cola- en fanta-smaak (waar aan gelikt mag worden!)

Vijftien Europese landen in één park

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Die plek heet Europa-Park  en ligt in het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark. Met meer dan 100 attracties en shows is er voor elk wat wils.Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem