Vijftien Europese landen in één park

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Die plek heet Europa-Park  en ligt in het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark. Met meer dan 100 attracties en shows is er voor elk wat wils.

In Europa-Park heb je continu een vakantiegevoel. Maar liefst vijftien landen vormen het thema van dit bijzondere attractiepark. Als je jezelf de tijd gunt en geniet van de vele details, zul je je ook 15 keer in een ander land wanen. Ook je neus zal weten dat je weer een ander themagebied doorkruist, je wandelt er namelijk ook van de raclette, naar de gyros en van de pizza naar de tapas.

In geen enkel ander park krijg je zoveel attracties en shows voorgeschoteld als hier. En de diversiteit van de attracties zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt.  Naast 13 achtbanen zijn er familie-attracties en talloze attracties voor de kleinsten. Vliegin 'Arthur' over de wereld van de Minimoys. Maak een vaartocht door Batavia en volg de piraten. Vanuit de Eurotower heb je een geweldig uitzicht over het park, maar ook over het Rijndal, de Elzas en het Zwarte Woud. De gastheer van Europa-Park, Ed Euromaus, schittert op het witte doek. Met een 4-D-bril op komt hij echt tot leven. Jaar in, jaar uit wordt het park groter en mooier. In 2017 is zo de droom om te kunnen vliegen uitgekomen. Europa-Park heeft in juni het grootste 'flying theater' van Europa geopend, 'Voletarium'. Je vliegt in deze attractie over de mooiste plekjes van ons continent.

Ook de 13 verschillende achtbanen staan garant voor een geweldige belevenis. Liefhebbers van ‘Nervenkitzel’ zijn hier helemaal op zijn plek. Het park heeft onder andere een van de hoogste achtbanen van Europa; de Silver Star. In katapultcoaster ‘blue fire’ word je weggeschoten met 100 km/u om vervolgens 4 keer over de kop te gaan. Of maak een ritje in de houten achtbaan Wodan. Deze kruist ook nog eens twee andere banen. Een andere bijzonder achtbaan is de Poseidon. Het is een waterachtbaan die zeker op je to-do-lijstje niet mag ontbreken. De ene keer vlieg je door de lucht om na een grote splash weer rustig verder te varen voor het decor van een Griekse tempel . Ben je niet bang voor een paar spetters, stap dan ook eens in de bootjes van de Fjord Rafting en de Atlantica Supersplash. Nog geen genoeg gehad van achtbanen; stap in de sporen van de astronauten en neem plaats in de Euro-Mir en de Euro-Sat.

Afwisseling volop! Wil je het rustiger aan doen en liever naar anderen kijken? Dat kan, Europa-Park staat ook bekend om haar vele entertainment-acts. Met dagelijks meer dan 23 uur show zal het de vergelijking met andere parken met glans doorstaan. 340 internationale artiesten uit meer dan 30 verschillende landen laten je op het ijs, in de arena, in de theaters, maar ook op de paden en pleinen talloze onvergetelijke momenten beleven.

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.  Meer informatie: www.europapark.com
SPELLENSPEKTAKEL 2017, 11 en 12 november

Terwijl de zomer nog in volle gang is, maakt het Beursgebouw Eindhoven zich langzaam klaar voor alweer de 24e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: het Spellenspektakel! Jong en oud dompelen zich tijdens deze tweedaagse beurs onder in honderden spellen. Op het Spellenspektakel zijn de nieuwste bordspellen te vinden, worden de laatste kaart-, miniatuur-, en gezelschapsspellen gepresenteerd, kun je deelnemen aan verschillende spelletjestoernooien en workshops en kunnen kinderen hun plezier niet op bij het speciaal ingerichte Kinderplein.

Een bijzonder artikel over schetsboeken van jongs af aan geschreven

Als creatief alternatief voor kleurplaten verscheen er een goed artikel over de creatieve ontwikkeling van kinderen. 

Het artikel staat in het tijdschrift Kleuter en ik en is geschreven door Sabine Plamper (www.atelierineenkoffer.nl en www.kriskrasatelier.nl)

Bekijk hier het artikel.

Top 8 zomerse vakantie-ideeën met kids in Baden-Württemberg

Wat een geluksvogels zijn kinderen als ze deze zomer al het leuks in Baden-Württemberg mogen ontdekken. Van attractieparken, de mooiste fietsroutes, wildparadijzen tot spannende grotten. De regio tussen de steden Heidelberg, Karlsruhe en Würzburg verrast op alle fronten.

Dormio Resort Maastricht van start met wellness -en kidswoningen

Dormio Resort Maastricht is een gloednieuw vakantie resort met luxe vakantiewoningen in historische stijl. Het ligt midden in de natuur maar slechts op tien minuten fietsen van het Vrijthof in Maastricht. De woningen zijn van alle comfort voorzien. Voor bezoekers die willen genieten van de ultieme ontspanning start het duurzaam aangelegd resort dit voorjaar met Wellness woningen, compleet met jacuzzi, buitendouche en sauna. Voor gezinnen met jonge kinderen biedt Dormio Resort Maastricht Kidswoningen uitgerust met kinderbedjes, traphekjes, speelgoed en een afgesloten gemeenschappelijke speeltuin. Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem