De Tripp Trapp is jarig!

Wie kent hem niet: de wereldberoemde Tripp Trapp? Het is exact 40 jaar geleden dat de ergonomische stoel die met het kind meegroeit door het Noorse familiebedrijf Stokkewerd geïntroduceerd. Stokke viert  deze mijlpaal met een verjaardagseditie. De jubileumuitgave van de Tripp Trapp van geolied beukenhout is een perfecte weergave van het model dat vier decennia geleden ter wereld kwam.

Baby’s, tieners en volwassenen: hele generaties hebben op de Tripp Trapp van Stokke gezeten. In 1972 zag ontwerper Peter Opsvik zijn zoon tijdens het avondeten op een ‘volwassen’ stoel ongemakkelijk heen en neer wiebelen. Hij kreeg een ingeving: waarom ontwerp ik niet een stoel die met het kind meegroeit waardoor het bij elk avondeten kan aanschuiven? De Tripp Trapp was geboren.

Een echte design-klassieker

Het idee was briljant, de vertaalslag van tekentafel naar productie verliep vlot en het totale concept bleek al snel een groot succes. In de afgelopen veertig jaar is de Tripp Trapp meer dan acht miljoen keer over de toonbank gegaan en hebben vele fabrikanten het tijdloze model als voorbeeld genomen. Met zijn typische zeventigerjaren stijl is de Tripp Trapp een echte design-klassieker geworden en is de stoel in de loop der jaren vanuit optisch oogpunt nauwelijks veranderd. Alleen het aantal beschikbare kleuren is door de jaren heen uitgebreid.

Verjaardag editie

De jubileumuitgave van de Tripp Trapp is gebaseerd op de Tripp Trapp van het eerste uur in geolied beuken. De matte teint brengt de natuurlijke schoonheid van de houtstructuur mooi naar voren, en de olie-afwerking beschermt de stoel van invloeden van buitenaf. De jubileumuitgave van de kinderstoel draagt uiteraard de handtekening van de designer: de naam van Peter Opsvik wordt op de bodem van de stoel ingebrand waarmee de stoel zich automatisch tot de gelimiteerde jubileumoplage mag rekenen. De metalen elementen in mat chroom harmoniseren mooi met de houtstructuur van de ‘jarige’ stoel. De jubileumeditie van de Tripp Trapp van Stokke is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en heeft een geadviseerde verkoopprijs van € 259,-.


Speciale Tripp Trapp-wedstrijd

Meer dan 8 miljoen Tripp Trapp-stoelen in kinder- en woonkamers, op kleuterscholen, in restaurants en hotels: meer dan acht miljoen verhalen van de afgelopen veertig jaar die generaties over de beroemde stoel kunnen vertellen en nog meer foto’s die deze verhalen ondersteunen. In het kader van de verjaardag van de Tripp Trapp verzamelt Stokke deze foto’s tot het einde van het jaar om zo een selectie van de mooiste herinneringen samen te stellen. Op www.tripptrapp40.com kunnen internationale Stokke-fans tot 31 december hun favoriete foto met de Trapp Trapp uploaden. De mooiste afbeelding per maand wint daarbij een Apple iPad. De winnaar ontvangt een Apple iMac en een plekje in de rijke Tripp Trapp-geschiedenis voor de mooiste afbeelding met de cult-stoel.

 

 

 
Naar het Stedelijk!

Er is altijd iets te doen in het Stedelijk! Ontdek beroemde meesterwerken en nieuwe verrassingen in het museum: bekijk in de historische oudbouw en de flitsende nieuwbouw hoogtepunten uit de collectie, spraakmakende, actuele kunst en onverwachte schatten. Het Stedelijk daagt je ook uit om zelf aan de slag te gaan met allerlei leuke activiteiten voor de hele familie.

17 mei: Kindermuseumnacht in Naturalis

Op zaterdag 17 mei 2014 vindt de zesde editie van Museumnacht Leiden plaats. Tijdens deze Museumnacht organiseert alleen Naturalis in samenwerking met Museumnacht Leiden een speciale Kindermuseumnacht. Van 18.00 tot 22.00 uur staat bij het museum alles in het teken van dinosauriërs. 

The amazing SPIDER-MAN 2

Spider-Man keert terug op het witte doek met THE AMAZING SPIDER-MAN 2.
De exclusieve actiefiguren bij deze film zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkel!

Week van de teek

Deze week (7 t/m 13 april) is het week van de teek. Een speciaal in het leven geroepen week waarop er landelijk extra bewustwording wordt gecreëerd over de gevaren van deze kleine, maar niet ongevaarlijke beestjes. Net als de vroege komst van de bloesems en tulpen, zijn ook de teken dit jaar eerder actief dankzij de milde winter en het vroege warme voorjaar. Een tijd waarin we weer volop zin krijgen in de zomer, er met zijn allen actief op uittrekken en tal van buitenactiviteiten ondernemen. Pin Point Parents | Archangelkade 47 | 1013 BE Amsterdam