Gelukkig! ...de eerste schooldag!

51 procent van de ouders is blij als de eerste schooldag voor de deur staat; ze kijken weer uit naar het normale leven of hebben geen puf meer om hun verveelde kinderen te vermaken. Voor de kinderen kan de vakantie echter niet lang genoeg duren. Een kwart van de kinderen zijn echter niet te feliciteren; zij moeten namelijk in de vakantie gewoon schooloefeningen doen van hun ouders.  Dit blijkt uit onderzoek van Blink Uitgevers onder ruim 1.000 ouders en kinderen in het basisonderwijs.

Zes versus acht weken zomervakantie

Aan zowel kinderen als ouders is gevraagd hoe lang de ideale zomervakantie duurt. 58 procent van de ouders vindt de huidige lengte van zes weken goed. Kinderen plakken er het liefst nog twee weken aan vast; 54 procent wil graag acht weken vakantie. Acht procent kiest voor zeven weken en 26 procent voor zes weken. Kinderen missen hun klasgenootjes in de zomervakantie, ruim de helft is daarom toch blij om weer naar school te gaan.

 

Kind voorbereiden op eerste schooldag

Bijna alle ouders bereiden hun kinderen voor op de eerste schooldag, bijvoorbeeld door al eerder te starten met het schoolritme (49 procent) of tijdig te vertellen dat de school binnenkort weer begint (42 procent). Maar ook op educatief vlak doen ouders aan de nodige voorbereiding. Ruim een kwart besteed tijdens de vakantie namelijk aandacht aan schooloefeningen met hun kinderen. Jorien Castelein van Blink Uitgevers: ‘Opvallend is dat het percentage ouders dat tijdens de zomervakantie aandacht besteedt aan schooloefeningen, is toegenomen. Vijf jaar geleden lag dat op 15 procent, nu op 26 procent. Een goede ontwikkeling, omdat zo de hersens van kinderen ook tijdens de schoolvakantie geprikkeld worden. Wanneer teveel kennis wegzakt kost het een kind na de zomer onnodig veel energie om alles weer ‘op te halen’. Het is wel heel belangrijk dat ouders het leren in de vakantie spelenderwijs aanpakken zodat een kind ook ontspant in de zomervakantie. Ook dat is belangrijk voor goede schoolprestaties.’ 

 

De meeste basisscholen staan op de eerste schooldag even stil bij de vakantie. De helft van de kinderen doet bijvoorbeeld het eerste uurtje iets leuks en bij ruim een vijfde staat zelfs de hele dag in het teken van de zomervakantie. Voor een kwart van de kinderen is het een gewone schooldag.

 

Ouders willen kleinere groepen, kinderen willen meer bewegen

Op de vraag wat zij het liefst veranderen aan de school van hun kind, antwoordt 32 procent van de ouders dat zij kleinere groepen willen. Op de tweede en derde plaats staan het invoeren van een continurooster (kinderen lunchen tussen de middag op school) en het verbeteren van de kwaliteit van leerkrachten. ‘Uit het onderzoek blijkt dat kinderen helemaal geen problemen hebben met grotere groepen. Zij willen graag meer bewegen op school. Begrijpelijk, omdat kinderen natuurlijk ook veel stil moeten zitten in de klas. Daarnaast willen ze graag vernieuwingen aan het schoolplein’, aldus Castelein. 
Alléén bij Telekids Toys verkrijgbaar; de enige echte Snackeez!

De razend populaire Snackeez is overal uitverkocht, maar Rekels weet waar deze geweldige drinkbeker nog te bestellen is: Telekids Toys! De Snackeez zijn alleen nog verkrijgbaar in de kleuren roze/blauw en groen/blauw. Bestel ze nu!

Mr. Bean is terug en heeft iets te vieren

Wie kent hem niet? Jong en oud over de gehele wereld  weet wie Mr. Bean is en dit jaar viert hij zijn 25-jarige jubileum. Mr. Bean weet van geen ophouden, blijft ongekend populair en is deze maand te zien in gloednieuwe afleveringen bij Boomerang. Hoogste tijd dus om uitgebreid stil te staan bij dit TV-icoon en een kwart eeuw van zijn belevenissen!

Josje Huisman speelt rol in Wickie, de Musical!

Vorige week maakte Studio 100 bekend dat Wickie de Viking vanaf deze zomer naar Nederland zal komen met Wickie, de Musical. Vandaag kan bekend worden gemaakt dat niemand minder dan Josje Huisman, bekend van K3, de rol van Clodovea, leidster van de IJsco chica’s, en Elza Eenoog, het liefje van Vreselijke Sven, zal vertolken!

Leren fietsen begint met een Loekie!

Al meer dan 30 jaar is Loekie het A-merk voor kinderfietsen in de maten 12 tot en met 22 inch voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar. Ieder jaar wordt de nieuwe collectie afgestemd op de huidige trends en interesses van de kinderen. Loekie zomerweken! Speciaal in de zomermaanden heeft Loekie iedere week een gaaf model in de aanbieding. Een prinsessenfiets voor jouw dochter of een stoere stuntfiets voor jouw zoon? Kijk snel op www.loekie.nl voor hoge kortingen! Pin Point Parents | Archangelkade 47 | 1013 BE Amsterdam