Gelukkig! ...de eerste schooldag!

51 procent van de ouders is blij als de eerste schooldag voor de deur staat; ze kijken weer uit naar het normale leven of hebben geen puf meer om hun verveelde kinderen te vermaken. Voor de kinderen kan de vakantie echter niet lang genoeg duren. Een kwart van de kinderen zijn echter niet te feliciteren; zij moeten namelijk in de vakantie gewoon schooloefeningen doen van hun ouders.  Dit blijkt uit onderzoek van Blink Uitgevers onder ruim 1.000 ouders en kinderen in het basisonderwijs.

Zes versus acht weken zomervakantie

Aan zowel kinderen als ouders is gevraagd hoe lang de ideale zomervakantie duurt. 58 procent van de ouders vindt de huidige lengte van zes weken goed. Kinderen plakken er het liefst nog twee weken aan vast; 54 procent wil graag acht weken vakantie. Acht procent kiest voor zeven weken en 26 procent voor zes weken. Kinderen missen hun klasgenootjes in de zomervakantie, ruim de helft is daarom toch blij om weer naar school te gaan.

 

Kind voorbereiden op eerste schooldag

Bijna alle ouders bereiden hun kinderen voor op de eerste schooldag, bijvoorbeeld door al eerder te starten met het schoolritme (49 procent) of tijdig te vertellen dat de school binnenkort weer begint (42 procent). Maar ook op educatief vlak doen ouders aan de nodige voorbereiding. Ruim een kwart besteed tijdens de vakantie namelijk aandacht aan schooloefeningen met hun kinderen. Jorien Castelein van Blink Uitgevers: ‘Opvallend is dat het percentage ouders dat tijdens de zomervakantie aandacht besteedt aan schooloefeningen, is toegenomen. Vijf jaar geleden lag dat op 15 procent, nu op 26 procent. Een goede ontwikkeling, omdat zo de hersens van kinderen ook tijdens de schoolvakantie geprikkeld worden. Wanneer teveel kennis wegzakt kost het een kind na de zomer onnodig veel energie om alles weer ‘op te halen’. Het is wel heel belangrijk dat ouders het leren in de vakantie spelenderwijs aanpakken zodat een kind ook ontspant in de zomervakantie. Ook dat is belangrijk voor goede schoolprestaties.’ 

 

De meeste basisscholen staan op de eerste schooldag even stil bij de vakantie. De helft van de kinderen doet bijvoorbeeld het eerste uurtje iets leuks en bij ruim een vijfde staat zelfs de hele dag in het teken van de zomervakantie. Voor een kwart van de kinderen is het een gewone schooldag.

 

Ouders willen kleinere groepen, kinderen willen meer bewegen

Op de vraag wat zij het liefst veranderen aan de school van hun kind, antwoordt 32 procent van de ouders dat zij kleinere groepen willen. Op de tweede en derde plaats staan het invoeren van een continurooster (kinderen lunchen tussen de middag op school) en het verbeteren van de kwaliteit van leerkrachten. ‘Uit het onderzoek blijkt dat kinderen helemaal geen problemen hebben met grotere groepen. Zij willen graag meer bewegen op school. Begrijpelijk, omdat kinderen natuurlijk ook veel stil moeten zitten in de klas. Daarnaast willen ze graag vernieuwingen aan het schoolplein’, aldus Castelein. 
Handbal: dé sport voor stoere jongens en meiden!

Het zwemdiploma is binnen (of misschien bijna), dus... hoogste tijd voor je kind om een (andere) sport te kiezen. Wel eens gedacht aan handbal? Dat is dé ideale sport voor jonge kids, want het is goed voor hun motoriek, ze kunnen zich lekker uitleven en heerlijk hun energie kwijt: rennen, springen, vallen en gooien. 

Semmie, duurzaam beleggen voor iedereen!

Laten we eerlijk zijn beleggen is maar voor een paar mensen weggelegd – de handelaar met goede connecties of de zakenman met geld in overvloed. Een wereld voor mensen met marktkennis, maar niet voor mensen zoals jij en ik. 
Semmie is een onafhankelijk, digitaal platform dat investeren voor iedereen mogelijk wil maken. Een transparante, laagdrempelige service voor young professionals, jonge ouders en grootouders. Mensen die graag willen investeren in hun eigen toekomst en die van hun (klein)kinderen, maar niet over de marktkennis beschikken en geen grote risico’s willen lopen. Semmie bestaat speciaal voor hen.

Wonderfeel...

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 juli heeft op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland bij Hilversum de tweede editie plaats van Wonderfeel. Op het classical music festival kan jong en oud hartje zomer, midden in de natuur genieten van zo’n honderd concerten van 250 topmusici, documentaires, lezingen, een kinderprogramma, heerlijk eten en drinken en meer. Het hele programma staat op de website www.wonderfeel.nl.

Autostadt in Wolfsburg: activiteiten voor het hele gezin!

Het hart van menig stoer jongetje en meisje gaat harder kloppen bij de ingang van het thema- en pretpark Autostadt. Na ongeveer 4 uur rijden (vanaf Utrecht) vind je in het 28 hectare grote park heel veel mooie auto´s, van Audi tot Porsche en van Lamborghini tot Volkswagen. Maar in Autostadt is nog veel meer te beleven...Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem