Het Joepspel: Rekenen met verbeelding en fantasie

Een vrolijke set kaarten, waarmee kinderen op een speelse en ontspannen manier de tafels kunnen leren. Dat is het Joepspel. Inge Verloop en  Jeanette Kan hebben met veel enthousiasme het Joepspel ontwikkeld voor beelddenkende kinderen, die op deze manier weer of meer plezier in het rekenen krijgen.

Wat is het Joepspel?

Het Joepspel is een kleurrijke en beeldende set kaarten, waarmee kinderen die moeite hebben met de ‘hoge’ tafels (van 6, 7, 8 en 9) deze kunnen leren middels leuke en leerzame spelletjes. De kaarten van het Joepspel dagen namelijk uit tot creativiteit en geven kleur en beeld bij de tafels. Daarmee krijgen  kinderen de kans de tafels te leren door te spelen en te kijken. Het Joepspel is rekenen met verbeelding en fantasie.

Enthousiasme

Inge Verloop (kindercoach) en Jeanette Kan (sociotherapeut) hebben met veel enthousiasme het Joepspel ontwikkeld. Inge vertelt: “Met de Joepkaarten wordt het leren van de tafels leuker en makkelijker. Beelden en kleuren zijn nu eenmaal makkelijker te onthouden dan getallen.” Jeanette voegt hieraan toe: “Leren door te spelen samen met je vader, moeder, grote broer of zus; gewoon aan de keukentafel. Of in een groepje op school. Het zou toch super zijn als het Joepspel binnenkort in meerdere huiskamers, klaslokalen en speelgoedwinkels ligt!”

Rekenplezier

Met de kaarten van het Joepspel zijn verschillende spelletjes te spelen, die aansluiten bij de belevingswereld van basisschoolleerlingen.  Op de website zijn tips en ideeën te vinden voor ouders en leerkrachten. Met het Joepspel leren kinderen niet alleen rekenen door hun verbeelding en fantasie te gebruiken, maar krijgen zij ook (weer) ongelooflijk veel plezier in rekenen!

Voor het bestellen van de kaarten, informatie of inspiratie: www.joepspel.nl 
Kinderconcerten Residentie Orkest op zondag 12 en zondag 26 november

De Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Ja, af en toe. Maar voor de rest is er vooral veel interactie tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen alle kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici. De komende Grote Toeters & Bellen Shows zijn Help heksen heksen en het Sinterklaasconcert

Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen?

Vikingschepen zitten vast in een gigantische maalstroom op zee. Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen? Bij dit originele denkspel bewegen de schepen op een heel speciale manier, namelijk door de boten te draaien doorheen de puzzelstukken met het water. 

Sticky business: De uittip voor de herfstvakantie!!

Vanaf 16 september is in het Stedelijk Museum Schiedam de expositie Sticky Business van start gegaan. Een tentoonstelling over het actuele thema suiker.

Verschillende internationale kunstenaars presenteren kunstwerken die zijn gemaakt van en gaan over suiker. Er zijn luchtige werken zoals het 40m2 grote snoeplandschap van Pip&Pop en de beelden van Joseph Marr met cola- en fanta-smaak (waar aan gelikt mag worden!)

Vijftien Europese landen in één park

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Die plek heet Europa-Park  en ligt in het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark. Met meer dan 100 attracties en shows is er voor elk wat wils.Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem