Kinderconcerten Residentie Orkest op zondag 12 en zondag 26 november

De Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Ja, af en toe. Maar voor de rest is er vooral veel interactie tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen alle kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici. De komende Grote Toeters & Bellen Shows zijn Help heksen heksen en het Sinterklaasconcert. De toegangsprijs voor kinderen tot twaalf jaar is tien euro en voor volwassenen vijftien euro.


 
HELP HEKSEN HEKSEN
zo 12 nov, 11.00 uur in Zuiderstrandtheater, Den Haag
Stel: je bent een heks. Je woont in een heksenhuis en je beste vrienden zijn ook te gekke heksen. Maar op een boze ochtend is alles anders : je bent al je spreuken vergeten en met de bezem kun je alleen nog maar vegen. Kortom: je kunt niet meer heXen! Help je mee je heXfactor weer te vinden?
Zang en toneel: Barbara Kozelj, Helena van Heel en Marc Pantus, dirigent en piano: Jonathan Waleson, componist: Max Knigge, regie: Pepijn Cladder.
Help Heksen heksen is geschikt voor kinderen van zes tot twaalf jaar.
 
SINTERKLAASCONCERT
zo 26 nov, 11.00 uur in Zuiderstrandtheater, Den Haag
De Sint blijkt naast razendsnel verhalenverteller
een niet onverdienstelijk verhalenverteller
Hij vertelt over zijn tocht met de boot over zee
en neemt ons op zijn verre reizen mee
Muziek met sinterklaasliedjes ertussendoor,
gezongen door kinderen en orkest in koor
Het Residentie Orkest met de Sint,
dat is iets wat je nergens anders vindt!
Het Sinterklaasconcert (impressie) is geschikt voor alle leeftijden.
 
Residentie Orkest
Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen?

Vikingschepen zitten vast in een gigantische maalstroom op zee. Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen? Bij dit originele denkspel bewegen de schepen op een heel speciale manier, namelijk door de boten te draaien doorheen de puzzelstukken met het water. 

Sticky business: De uittip voor de herfstvakantie!!

Vanaf 16 september is in het Stedelijk Museum Schiedam de expositie Sticky Business van start gegaan. Een tentoonstelling over het actuele thema suiker.

Verschillende internationale kunstenaars presenteren kunstwerken die zijn gemaakt van en gaan over suiker. Er zijn luchtige werken zoals het 40m2 grote snoeplandschap van Pip&Pop en de beelden van Joseph Marr met cola- en fanta-smaak (waar aan gelikt mag worden!)

Vijftien Europese landen in één park

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Die plek heet Europa-Park  en ligt in het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark. Met meer dan 100 attracties en shows is er voor elk wat wils.

SPELLENSPEKTAKEL 2017, 11 en 12 november

Terwijl de zomer nog in volle gang is, maakt het Beursgebouw Eindhoven zich langzaam klaar voor alweer de 24e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: het Spellenspektakel! Jong en oud dompelen zich tijdens deze tweedaagse beurs onder in honderden spellen. Op het Spellenspektakel zijn de nieuwste bordspellen te vinden, worden de laatste kaart-, miniatuur-, en gezelschapsspellen gepresenteerd, kun je deelnemen aan verschillende spelletjestoernooien en workshops en kunnen kinderen hun plezier niet op bij het speciaal ingerichte Kinderplein.Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem