Nieuw in Rekels: Brikki, verhaaltjes gemaakt door kinderen

Rekels krijgt een nieuwe bijdrage. Want vanaf januari doet Brikki mee. Brikki is een kleurrijk leeuwtje, zijn verhaaltjes bedacht en gemaakt door kinderen. Hij wordt al ‘Nijntje 2.0’ genoemd.

Het motto van Brikki: kinderen hebben veel fantasie, dus waarom maken volwassenen altijd kinderverhaaltjes? Met nieuwe media kunnen ze dat prima zelf doen! 

Kinderen maken Brikki op allerlei manieren. Ze kunnen Brikki’s verzinnen, maken, animeren met echte Brikkiblokjes, voorlezen en Brikki komt op televisie met een interactieve serie.


Brikki kan ook gemaakt worden op het digibord op school en hij gaat samenwerken met de Steve Jobs–scholen van Maurice de Hond. Kinderen maakten met Brikki een reuzeverhaal dat langs de snelweg hing, als boodschap aan grote mensen. Je kunt zelfs brullen met Brikki!

Brikki is begonnen door Ingmar de Lange. Hij tekende als grapje een leeuwtje voor zijn vierjarige neefje Karsten. Omdat Karsten hem verbaasde met zijn fantasie, vroeg hij hem de verhaaltjes te verzinnen. Andere kinderen vonden het leuk om mee te doen, peuters, kleuters en zelfs tieners! En zo werd Brikki een platform voor kinderen van 2 tot 12. Alle activiteiten draaien om 'crowdsourcing voor kinderen'. Op welke manieren kunnen kinderen zelf allemaal verhaaltjes maken?

Hieronder 2 voorbeelden van Brikki's gemaakt en bedacht door kinderen...

   

Brikki’s eerste bijdrage in Rekels gaat over creativiteit: wat vindt Brikki leuk om te maken? 

Maak hier jouw verhaaltje of zet hier jouw idee. De leukste bijdrage komen in Rekels!
Jouw kind(eren) in de herfsteditie van Rekels Magazine?

Voor de fotorubriek van het herfstnummer van Rekels Magazine zijn wij op zoek naar opzienbarende, maar vooral de leukste regen foto's met kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar! 

Maak kans op vrolijke filmprijzen van ANGRY BIRDS: DE FILM !

ANGRY BIRDS: DE FILM speelt zich af op een prachtig eiland vol met vrolijke, blije vogels, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes…

Red heeft altijd pech en meestal een slecht humeur. Chuck komt vaak in de problemen omdat hij een concentratieprobleem heeft. Bomb heeft een heel kort lontje en ontploft zodra er iets gebeurt…

Jouw kind(eren) in de zomereditie van Rekels Magazine?

Voor de fotorubriek van het zomernummer van Rekels Magazine zijn wij op zoek naar opzienbarende, maar vooral de leukste opa en oma foto's met kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar!

Jouw kind(eren) in Rekels Magazine?

Voor de fotorubriek van het lentenummer van Rekels Magazine zijn wij op zoek naar opzienbarende, maar vooral de leukste huisdieren foto's met kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar!Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem