SPELLENSPEKTAKEL 2017, 11 en 12 november

Terwijl de zomer nog in volle gang is, maakt het Beursgebouw Eindhoven zich langzaam klaar voor alweer de 24e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: het Spellenspektakel! Jong en oud dompelen zich tijdens deze tweedaagse beurs onder in honderden spellen. Op het Spellenspektakel zijn de nieuwste bordspellen te vinden, worden de laatste kaart-, miniatuur-, en gezelschapsspellen gepresenteerd, kun je deelnemen aan verschillende spelletjestoernooien en workshops en kunnen kinderen hun plezier niet op bij het speciaal ingerichte Kinderplein. Voor vintageliefhebbers zijn er tal van tweedehands spelletjes. Kortom: het Spellenspektakel is een vermakelijk uitje voor iedereen!

Met het oog op de koude winterdagen is het Spellenspektakel de perfecte gelegenheid om de spelletjeskast uit te breiden. Je kunt hier namelijk spellen uitproberen die nog niet in de winkel liggen, de laatste uitbreidingen van je favoriete spel kopen en demonstraties van de nieuwste spellen bijwonen. Wil je nóg beter worden in dat ene geweldige spel? Vele uitgevers uit binnen- en buitenland geven uitleg en tips om jouw tegenstanders te slim af te zijn en ook tijdens de kampioenschappen kun je de tactieken van jouw favoriete speler bewonderen. Voor diegenen die niet kunnen wachten met spelen, worden er verschillende toernooien georganiseerd. Op het speciaal ingerichte Kinderplein met spellen op maat voor kinderen en mega-Jenga kunnen kinderen zich optimaal vermaken onder professionele begeleiding. De eerste 5.000 bezoekers ontvangen bij binnenkomst een speciaal Spellenspektakel spel, wees er dus snel bij! Vorig jaar heeft het goedbezochte Spellenspektakel ruim 9.000 spelletjesfanaten mogen ontvangen en verwacht wordt dat daar dit jaar weer veel bezoekers bij komen.

SPELLENSPEKTAKEL 2017

  • Datum: 11 en 12 november 2017
  • Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur
  • Locatie: Beursgebouw Eindhoven
  • Voorverkoopprijs: €10,50 voor volwassenen en €4,- voor kinderen t/m 12 jaar Kinderen tot 4 jaar gratis toegang
  • Spellenspektakel biedt ook speciale gezinstickets en passe-partouts a aan.

De tot nu toe bevestigde uitgevers die spelletjesfanaten de nieuwste spellen gaan laten zien zijn: 999 Games, The Game Master, Asmodee, White Goblin Games, Smart Games en Game Brewer. Kijk voor meer informatie, het programma, de kaartverkoop en de deelnemende uitgevers, spellen en kampioenen die de komende tijd gefaseerd bekend worden gemaakt op www.Spellenspektakel.nl.
Vijftien Europese landen in één park

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Die plek heet Europa-Park  en ligt in het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark. Met meer dan 100 attracties en shows is er voor elk wat wils.

Een bijzonder artikel over schetsboeken van jongs af aan geschreven

Als creatief alternatief voor kleurplaten verscheen er een goed artikel over de creatieve ontwikkeling van kinderen. 

Het artikel staat in het tijdschrift Kleuter en ik en is geschreven door Sabine Plamper (www.atelierineenkoffer.nl en www.kriskrasatelier.nl)

Bekijk hier het artikel.

Top 8 zomerse vakantie-ideeën met kids in Baden-Württemberg

Wat een geluksvogels zijn kinderen als ze deze zomer al het leuks in Baden-Württemberg mogen ontdekken. Van attractieparken, de mooiste fietsroutes, wildparadijzen tot spannende grotten. De regio tussen de steden Heidelberg, Karlsruhe en Würzburg verrast op alle fronten.

Dormio Resort Maastricht van start met wellness -en kidswoningen

Dormio Resort Maastricht is een gloednieuw vakantie resort met luxe vakantiewoningen in historische stijl. Het ligt midden in de natuur maar slechts op tien minuten fietsen van het Vrijthof in Maastricht. De woningen zijn van alle comfort voorzien. Voor bezoekers die willen genieten van de ultieme ontspanning start het duurzaam aangelegd resort dit voorjaar met Wellness woningen, compleet met jacuzzi, buitendouche en sauna. Voor gezinnen met jonge kinderen biedt Dormio Resort Maastricht Kidswoningen uitgerust met kinderbedjes, traphekjes, speelgoed en een afgesloten gemeenschappelijke speeltuin. Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem