SPELLENSPEKTAKEL 2017, 11 en 12 november

Terwijl de zomer nog in volle gang is, maakt het Beursgebouw Eindhoven zich langzaam klaar voor alweer de 24e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: het Spellenspektakel! Jong en oud dompelen zich tijdens deze tweedaagse beurs onder in honderden spellen. Op het Spellenspektakel zijn de nieuwste bordspellen te vinden, worden de laatste kaart-, miniatuur-, en gezelschapsspellen gepresenteerd, kun je deelnemen aan verschillende spelletjestoernooien en workshops en kunnen kinderen hun plezier niet op bij het speciaal ingerichte Kinderplein. Voor vintageliefhebbers zijn er tal van tweedehands spelletjes. Kortom: het Spellenspektakel is een vermakelijk uitje voor iedereen!

Met het oog op de koude winterdagen is het Spellenspektakel de perfecte gelegenheid om de spelletjeskast uit te breiden. Je kunt hier namelijk spellen uitproberen die nog niet in de winkel liggen, de laatste uitbreidingen van je favoriete spel kopen en demonstraties van de nieuwste spellen bijwonen. Wil je nóg beter worden in dat ene geweldige spel? Vele uitgevers uit binnen- en buitenland geven uitleg en tips om jouw tegenstanders te slim af te zijn en ook tijdens de kampioenschappen kun je de tactieken van jouw favoriete speler bewonderen. Voor diegenen die niet kunnen wachten met spelen, worden er verschillende toernooien georganiseerd. Op het speciaal ingerichte Kinderplein met spellen op maat voor kinderen en mega-Jenga kunnen kinderen zich optimaal vermaken onder professionele begeleiding. De eerste 5.000 bezoekers ontvangen bij binnenkomst een speciaal Spellenspektakel spel, wees er dus snel bij! Vorig jaar heeft het goedbezochte Spellenspektakel ruim 9.000 spelletjesfanaten mogen ontvangen en verwacht wordt dat daar dit jaar weer veel bezoekers bij komen.

SPELLENSPEKTAKEL 2017

  • Datum: 11 en 12 november 2017
  • Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur
  • Locatie: Beursgebouw Eindhoven
  • Voorverkoopprijs: €10,50 voor volwassenen en €4,- voor kinderen t/m 12 jaar Kinderen tot 4 jaar gratis toegang
  • Spellenspektakel biedt ook speciale gezinstickets en passe-partouts a aan.

De tot nu toe bevestigde uitgevers die spelletjesfanaten de nieuwste spellen gaan laten zien zijn: 999 Games, The Game Master, Asmodee, White Goblin Games, Smart Games en Game Brewer. Kijk voor meer informatie, het programma, de kaartverkoop en de deelnemende uitgevers, spellen en kampioenen die de komende tijd gefaseerd bekend worden gemaakt op www.Spellenspektakel.nl.
Kinderconcerten Residentie Orkest op zondag 12 en zondag 26 november

De Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Ja, af en toe. Maar voor de rest is er vooral veel interactie tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen alle kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici. De komende Grote Toeters & Bellen Shows zijn Help heksen heksen en het Sinterklaasconcert

Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen?

Vikingschepen zitten vast in een gigantische maalstroom op zee. Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen? Bij dit originele denkspel bewegen de schepen op een heel speciale manier, namelijk door de boten te draaien doorheen de puzzelstukken met het water. 

Sticky business: De uittip voor de herfstvakantie!!

Vanaf 16 september is in het Stedelijk Museum Schiedam de expositie Sticky Business van start gegaan. Een tentoonstelling over het actuele thema suiker.

Verschillende internationale kunstenaars presenteren kunstwerken die zijn gemaakt van en gaan over suiker. Er zijn luchtige werken zoals het 40m2 grote snoeplandschap van Pip&Pop en de beelden van Joseph Marr met cola- en fanta-smaak (waar aan gelikt mag worden!)

Vijftien Europese landen in één park

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er Hollandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Die plek heet Europa-Park  en ligt in het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark. Met meer dan 100 attracties en shows is er voor elk wat wils.Pin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem