Winselerhof

In ‘weekendje weg’ zoekt Rekels voor u de leukste en bijzonderste hotels van Nederland uit. En om goed verslag te kunnen doen gaan we er zelf eten en slapen. Al jaloers?

De keuze is gevallen op hotel Winselerhof in Landgraaf. Zuid Limburg maar eens een keertje geen Maastricht. Ook leuk maar dat kennen we nu wel. En het leuke aan Landgraaf is dat het bijvoorbeeld dicht bij Aken ligt. Waren wij nog nooit geweest en Aken is alleen al voor haar wereldberoemde dom een aanrader. Na een lange rit aangekomen bij Hotel Winselerhof vallen we een beetje stil. Geen statig pand, maar een wat grauw uitziende boerderij. Wel een beetje een teleurstelling. We dachten dat we naar een 4-sterren hotel zouden gaan. Maar onze mening verandert al snel wanneer we de parkeerplaats oprijden. We kijken nu naar de zijkant van de hoeve (die trouwens verrassend groot blijkt te zijn) waar zich in het midden een grote blauwe poort bevindt. Onze nieuwsgierigheid is gewekt. Wat zou zich achter die poort bevinden?

Snel pakken we de tassen en lopen naar binnen. Dan valt onze mond open. We kijken uit over een werkelijk prachtige binnenplaats! Hotel Winserlerhof blijkt een zogeheten carré-hoeve te zijn. Dergelijke hoeves zijn zeer typerend voor Zuid Limburg. Even wanen wij ons terug in de Middeleeuwen. We zien de stallen en de hooiopslag (die inmiddels zijn omgetoverd tot hotelkamers) en kunnen de koeien bijna zien lopen.

Dit gevoel wordt nog eens versterkt als we door de tweede blauwe poort weer naar buiten gaan. Daar staat het originele bakkershuisje waar vroeger het brood werd gebakken en wat nu is ingericht als hotelkamer. Een groepje geitjes maakt het plaatje compleet. Wat een allerromantisch plekje blijkt dit te zijn. Nu we de buitenkant hebben gezien zijn we extra nieuwsgierig naar onze hotelkamer. Onze verwachting wordt overtroffen. We blijken onder te zijn gebracht in één van de verbouwde stallen.

Snel de trap op naar boven en dan….blijkt onze kamer een vide te hebben! Beneden de badkamer en het bed en op de vide een gezellige zithoek. Eerlijk is eerlijk: Dit is de meest geweldige kamer die we ooit hebben gezien! Ons weekend kan niet meer stuk. ’s Avonds worden we in het hoofdgebouw verwacht voor een 4-gangen diner in restaurant Pirandello. Het zal een avond blijken te zijn met veel lekker eten en evenzoveel lekkere wijn.

Voor de kok niets dan lof. Dit geldt tevens voor het voltallige personeel van hotel Winselerhof. Iedereen is even vriendelijk en behulpzaam. Na een nacht lekker slapen worden we ’s ochtends wakker en horen op de binnenplaats van de oude hoeve een groep ganzen een drukke conversatie voeren. Heerlijk! We wanen ons terug in de tijd. Na een vorstelijk ontbijt beklimmen we via de hoogste trap van Europa de Wilhelminaberg. Oef! Dat viel tegen…. de volgende keer iets minder ontbijten.

Rekels geeft Winselerhof een 9!
Een lekker weekend weg … zonder de kinderen! Ga direct naar de website.
www.chateauhotels.nl/default.aspx?sc=4&taal=nlPin Point Parents | Velperweg 80 | 6824 HL Arnhem